همکاری ۱۵۰ قاری چهارمحال‌ و بختیاری در طرح «مسجد، پایگاه قرآن»
همکاري ۱۵۰ قاري چهارمحال‌ و بختياري در طرح «مسجد، پايگاه قرآن»

همکاری ۱۵۰ قاری چهارمحال‌ و بختیاری در طرح «مسجد، پایگاه قرآن»

مدير ستاد هماهنگي کانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد چهارمحال‌وبختياري با اشاره به آغاز طرح ملي «مسجد، پايگاه قرآن» در استان، گفت: تا کنون ۱۵۰ قاري استان براي مشارکت در اين طرح ثبت‌نام و اعلام آمادگي کرده‌اند
شناسه خبر : 60417 تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ زمان انتشار : ۱۱:۱۹

به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد از استان چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدابراهیم حجت‌پناه، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا با اعلام خبر رونمایی از پوستر طرح ملی «مسجد، پایگاه قرآن» در دهمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان در روز ۲۵ بهمن‌ماه، اظهار کرد: این رونمایی با حضور نماینده ولی‌فقیه و استاندار چهارمحال‌وبختیاری و اعضای شورای فرهنگ عمومی استان در ایام پر نور و سرور شعبان‌المعظم برگزار شد.

 

وی با ذکر اینکه قریب به ۵۰۰ کانون فرهنگی هنری مساجد در استان فعالیت دارند، ادامه داد: این کانون‌ها درواقع بزرگ‌ترین تشکیلات مردمی استان را در کنار دیگر مجموعه‌های قوی مردمی شکل می‌دهند که این کانون‌ها از یک پشتوانه حاکمیتی نیز برخوردار هستند؛ در ماه‌های اخیر نشست‌های شهرستانی فعالان کانون‌های مساجد و خدمت رضوی با ائمه جمعه را شروع کردیم و تلاش می‌شود با یاری گرفتن از ائمه جمعه از این ظرفیت مردمی کف میدان و عملیاتی بهتر استفاده شود.

 

حجت‌پناه ادامه داد: خوشبختانه این نشست‌ها و گفت‌وگوها از سوی ائمه جمعه به‌عنوان فرماندهان قرارگاه فرهنگی شهرها و شهرستان‌ها مورد استقبال واقع شد و موافقت و همراهی خود را اعلام کردند که از جمله در زمینه پالایش مدیران کانون‌ها همکاری دارند. فرایند جوان‌سازی مدیریت کانون‌های مساجد آغاز شده و بهره‌گیری از تجارب و دانش پیشکسوتان این عرصه نیز در دستور کار قرار دارد. همچنین برای فعال‌سازی قریب به ۲۰۰ کانون غیرفعال برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان با تأکید بر اینکه بالغ بر ۶۲ هزار نفر در استان عضو سامانه بچه‌های مسجد هستند، توضیح داد: بنابراین می‌توانم ادعا کنم که جمعیت خوبی از نیروهای پای کار در این عرصه را در اختیار داریم که البته این رقم سیر صعودی دارد؛ مجوز تأسیس حدود ۴۰ کانون دیگر نیز اخذ شده است که با فرایند قوی‌تری نسبت به راه‌اندازی این مراکز در مناطق مختلف اقدام خواهیم کرد.

 

حجت‌پناه برگزاری طرح ملی «مسجد، پایگاه قرآن» در پاسخ به مطالبه مقام معظم رهبری برای تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی را یادآور شد و افزود: در این طرح برپایی کرسی‌های تلاوت، برگزاری جلسات سنتی قرآن کریم، برپایی جلسات آموزش روخوانی، روانخوانی و حفظ قرآن کریم، برگزاری طرح تفسیر نور، برگزاری محافل انس با قرآن کریم و برگزاری طرح تلاوت نور، برپایی کلاس های آموزش تجوید، صوت و لحن و اذان در دستورکار قرار دارد.

 

وی با تأکید بر اینکه تداوم، نظم و انسجام در اجرای برنامه‌های قرآنی یکی از راهکارهای تحقق عملی طرح ملی «مسجد، پایگاه قرآن» است، افزود: در برپایی کرسی های تلاوت در طرح ملی «مسجد، پایگاه قرآن»، بیان نکات تفسیری آیات قرائت شده به جذابیت و رونق‌بخشی به این طرح کمک کرده و باعث گرایش بیشتر نوجوانان و جوانان به ویژه برنامه‌های قرآنی در مساجد خواهد شد.

 

حجت‌پناه در پایان گفت: مدیران کانون‌های مساجد می‌توانند به آسانی در سامانه «بچه‌های مسجد» درخواست حضور قاری قرآن را ثبت کرده و برنامه‌های کرسی تلاوت را با حضور قاریانی که برای حضور در کرسی‌های تلاوت با ثبت‌نام در سامانه اعلام آمادگی کرده‌اند، انجام دهند؛ تا کنون ۱۵۰ قاری استان برای مشارکت در طرح مسجد، پایگاه قرآنی ثبت‌نام و اعلام آمادگی کرده‌اند.