در سومین نشست کارگروه استانی اوقات فراغت تشریح شد:
غنی سازی اوقات فراغت تابستان 1403 با محورهای شش گانه طرح ملی «مسجد، کانون نشاط»
به گزارش روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد از استان چهارمحال و بختیاری، سومین نشست کارگروه استانی اوقات فراغت تابستان 1403 ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد با حضور اعضای کارکروه در محل نمازخانه مجتمع فرهنگی هنری مهر برگزار شد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان چهارمحال و بختیاری گفت: «قرآن و عترت»، «علمی، فرهنگی و تربیتی»، «هنری و ادبی»، «مهارت و کارآفرینی»، «ورزشی، تفریحی و اجتماعی»، «رسانه و فن آوری» شش محور برگزاری طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» در سال 1403 هستند.
وی افزود: در محور «قرآن و عترت» برگزاری کلاسهای آموزشی با موضوع قرآن،عترت، موضوعات اعتقادی، برگزاری جلسات «مسجد پایگاه قرآن»، شرکت در مسابقات مدهامتان، ثبت و ارائه خدمات قرآنی جهت ارائه به سایر کانون های فرهنگی هنری مساجد، برگزاری هیئت نوجوانان و بزرگداشت مناسبتهای آیینی مورد انتظار است.
حجت الاسلام حجت پناه ادامه داد: در محور «علمی، فرهنگی و تربیتی»، فعالیتها، برنامهها و کلاس های علمی و کمک درسی، حلقههای معرفتی، کرسیهای آزاداندیشی، جلسات یا حلقههای کتابخوانی، ارائه آموزشهای تشکیلاتی همراه با شناسایی مسائل فرهنگی، اولویت بندی، شناخت ظرفیت ها و ارائه راه حل ، مسئولیتدهی و طراحی و اجرای کارهای تیمی ویژه نوجوانان برگزار خواهد شد و انتظار میرود در پایان کلاس ها سطح علمی و معرفتی مخاطبین برنامههای کانون به گونهای ملموس ارتقا یافته و در حوزه فعالیتهای جمعی و کار تشکیلاتی نیز رشد قابل توجهی در امر کادرسازی و مسئولیت سپاری نظاممند به نوجوانان محقق گردد.
وی افزود: در محور «هنری و ادبی» فعالیتها، برنامهها و کلاس های آموزشی هنری و همچنین تولید و اجرای فعالیتهای هنری در زمینههای مختلف سرود، نمایش، فیلم، هنرهای تجسمی، شعر و ... مدنظر است و امیداست در فعالیتهای هنری استعدادسنجی و استعدادیابی به عنوان اولویت اصلی مدنظر قرار گیرد و در برگزاری دورهها در حد امکان از ظرفیتهای مجموعههای متخصص مانند حوزه هنری استفاده شده و در جهتدهی فکری نوجوان مسیر درست رشد هنری و پیشگیری از انحرافهای رایج این عرصه مدنظر قرار گیرد.
مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان چهارمحال و بختیاری گفت: برگزاری فعالیتها، برنامهها و کلاسهای فنی و حرفهای، آموزش مبانی و مهارتهای پیشنیاز کارآفرینی، ارائه خدمات کارآفرینانه و فعالیتهای مرتبط با تربیت اقتصادی در محور «مهارت و کارآفرینی» انجام می شود و امیدواریم مدیران و مربیان کلاس ها با ایجاد بستر و به کاربستن دستآوردها و دستسازهها در دورههای مهارتآموزی، انگیزه شرکتکنندگان را ارتقاء داده و از ظرفیت مهارت آموختگان این دورهها جهت رفع نیازهای مسجد و کانون استفاده گردد.
وی به پنجمین محور برگزاری طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» اشاره کرده و افزود: در محور «ورزشی، تفریحی و اجتماعی» فعالیتها، برنامهها و کلاسهای سبک زندگی و توسعه فردی، کلاسهای ورزشی، برنامههای تفریحی و رویدادهای جمعی نشاطافرین، برگزاری اردوهای تفریحی، زیارتی و جهادی، ارائه خدمات اجتماعی محلهمحور در دستور کار است و باید برنامههای نشاطآفرین به عنوان یکی از محورهای اصلی برنامهریزی کانون مدنظر قرار گیرد و در برگزاری اردوها و رویدادها از ایدههای نوآورانه و برنامههای هدفمند و تاحد ممکن سناریوی از پیشطراحیشده استفاده شود و مشارکت خانواده ها در برنامه ها لحاظ شود و انجام فعالیت جهادی با حضور حداکثری اعضاء برگزار شود.
حجت الاسلام حجت پناه در ادامه تاکید کرد: تمامی اردوهای کانون های فرهنگی هنری مساجد می بایست تحت پوشش بیمه اردویی قرا گیرد و به این منظور بیمه مسئولیت مدنی اردویی در سامانه بچههای مسجد با تخفیف هفتاد درصدی توسط ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با شرکت بیمه ای معتبر فراهم شده است.
وی افزود: در محور «رسانه و فن آوری» فعالیتها، برنامهها و کلاسها شامل آموزش نرم افزارهای کاربردی و برنامهنویسی، آموزش و تولید محصولات فنآورانه و فعالیتهای رسانهای اعم از مجازی و حقیقی خواهد بود و انتظار می رود؛ تولیدات رسانهای اعضا در صفحات اجتماعی کانون ها منتشر شده و گزارش آن در سامانه بچه های مسجد به نشانی https://bachehayemasjed.ir نیز ثبت گردد.
حجت الاسلام حجت پناه در پایان با تاکید بر اینکه مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد بازوان ائمه جماعت در مساجد و مدیران و اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد یگان های عملیاتی ائمه جمعه در سطح هر منطقه می باشند، افزود: محوریت اجرای برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد با ائمه جمعه و جماعات است و مدیران کانون ها باید هماهنگی های لازم را با ایشان بعمل آورند.
گفتنی است، اجرای طرح ملی «مسجد، کانون نشاط» با غني سازي اوقات فراغت تابستان 1403 از ابتداي تيرماه آغاز گردیده و تا پايان شهريور ماه در كانون هاي فرهنگي هنري مساجد ادامه می یابد.